29 Ocak 2013 Salı

DÜNYA'NIN EN ZOR DİLLERİ


    Arkadaşlar sizler için bu gün ben dünyanın en zor dillerini ve Türkçemizin de bu diller arasındaki yerini ve önemini öğrenip sizlere aktarmak istedim.

   Dünyanın en zor dilleri arasında başa Arapça geliyor.Çünkü Arapça alfabesi bakımından yazılışı  ve okuması zor.Ayrıca Arapçada ki kelimeler gırtlaktan gelerek ve kalın seslerle okunması gerektiği için dünya dilleri arasın da ilk sırayı alıyor.
   Dünyanın en zor ikinci dilini ise Fransızca'dır.Çünkü Fransızca da Arapça gibi gırtlaktan gelen harfleri olmakla birlikte yazılımı ve okuması zor bir dildir.
    Dünyanın en zor üçüncü dili ise Japonca'dır.Çünkü Japoncada ki zengin alfabe dili zorlaştırıyor.lise son sınıfa giden bir Japon bile okumayı yeni sökmüş olabiliyor.Bir Japon bile okumayı lise son sınıfta söküyorsa farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencileri düşünün artık...
    Dünya'nın en zor dördüncü dili ise bize çok kolay gelen ve biz Türkler'in ana dili olan Türkçemizdir. Çünkü   Türkçemizin çeşit çeşit kuralları olmakla beraber zor telafuzları da Türkçeyi zorlaştırıyor.Şöyle bir düşünürsek sonradan Türkçe Öğrenmek isteyen bir yabancı Türkçeyi öğrenir fakat düzgün telafuz edemez.Bu da Türkçe'nin zor olduğunu kanıtlayan başka bir yaklaşımdır.
   Arkadaşlar Arapça ne kadar telafuzu ve yazılışı bakımından zor olsa da araştırmacılara göre en görkemli ve en zengin dil seçilmiştir.

1 yorum:

  1. bence dunyanin en zor dilleri arasinda turkce olamaz neyi var ki turkcenin yazildigi gibi okunuyor sacma ama tabii biz turk olunca bize oyle geliyor ama bu benim gorusum sonucta arastirilmis bi bilgi :))

    YanıtlaSil